ZOVU JE I IMUNOBOMBA: Šarena salata je jedina zimnica koja vam treba, puca od vitamina i minerala

Sastojci

Za rasol:

2,5 l vode

800 ml sirćeta

150 g šećera

100 g soli

Povrće:

1 kg paprike

3 glavice crnog luka

1 kg krastavčića kornišona

1 kg karfiola

1 kg šargarepe

3 kesice bibera

10 listića lovorovog lista

grančice peršuna

Priprema

Nakon što sterilišete tegle, poređajte ih otvorene i u sve sipajte malo peršuna i bibera.

Operite povrće i iseckajte ga sitno, odnosno prema svom ukusu, pa ubacite u tegle.

Sipajte vodu u šerpu, stavite da proključa, pa dodajte šećer, so, lovorov list i malo bibera.

Mešajte sve dok se šećer i so ne otope u vreloj vodi, pa zatim nalijte sirće i ostavite da proključa. Sklonite s ringle.

Sipajte ovu tečnost u tegle i to tako da prekrije povrće, pa zatvorite dobro.

Stavite tegle u rernu, zagrejte je na 100 stepeni i ostavite sat i po da odstoje, pa isključite i ostavite da se ohlade u rerni.

 

Izvor:

Domaći Kuhar