ZOVU JE I IMUNOBOMBA: Šarena salata je jedina zimnica koja vam treba, puca od vitamina i minerala
Sastojci
Za rasol:
2,5 l vode
800 ml sirćeta
150 g šećera
100 g soli
Povrće:
1 kg paprike
3 glavice crnog luka
1 kg krastavčića kornišona
1 kg karfiola
1 kg šargarepe
3 kesice bibera
10 listića lovorovog lista
grančice peršuna
Priprema
Nakon što sterilišete tegle, poređajte ih otvorene i u sve sipajte malo peršuna i bibera.
Operite povrće i iseckajte ga sitno, odnosno prema svom ukusu, pa ubacite u tegle.
Sipajte vodu u šerpu, stavite da proključa, pa dodajte šećer, so, lovorov list i malo bibera.
Mešajte sve dok se šećer i so ne otope u vreloj vodi, pa zatim nalijte sirće i ostavite da proključa. Sklonite s ringle.
Sipajte ovu tečnost u tegle i to tako da prekrije povrće, pa zatvorite dobro.
Stavite tegle u rernu, zagrejte je na 100 stepeni i ostavite sat i po da odstoje, pa isključite i ostavite da se ohlade u rerni.
Izvor: