Obožavam obrok salate jer su lagane a veoma ukusne. Ova salata se pravi jednostavno a kremasta je i kada se lepo ohladi osvežava pa je zato idealna za leto. Salata ostaje ukusna i nakon dva dana u frižideru, ukoliko doživi da se ne pojede pre toga.Baš zato je praktična jer je možete pripremiti ranije pa uživati u njenom ukusu kada nemate puno vremena za pripremu obroka.
● SASTOJCI ●
350-400 gr piletine
1 paradajz
1 krastavac
2 struka mladog luka
2 kuvana jajeta
3 kašike kisele pavlake
oko 50 gr majoneza (pola male kesice)
so
120 gr feta sira
oko 50 gr kačkavalja
Najpre piletinu skuvajte u vodi i začinite je suvim začinom ili kockom za supu kako bi bila ukusnija. Najpre sitno naseckajte sve sastojke a za preliv pomešajte 3 kašike kisele pavlake,malo soli i pola kesice majoneza. Propremljeni prelivmožete staviti u poslastičarsku kesu jer će vam tako biti lakše za filovanje. Činiju obložite prijanjajućom folijom pa redjajte naseckano povrće i piletinu a izmedju redova dodajte preliv.Postupak izrade i redosled kojim sam ja ređala salatu možetepogledati u video receptu. Salatu stavite u frižider da se lepo ohladi pa servirajte na tanjir i uživajte u divnom ukusu. Prijatno!
Pogledajte video recept.
Izvor:Uradi Sama- Ideje za kreativce