Category: Riba

Kolekcija recepata za pripremu rečne i morske ribe. Šaran, som, oslić, skuša, bela riba, losos, pastrmka, tunjevina, lignje. Riblja čorba i riblji paprikaš.

Nikad sočniju i ukusniju niste probali! Recept za ribu

Recept za ribu Pogledajte u video: Izvor: Sherpica Recipes

Read More

Najbolja riblja čorba

Sastojci 12 osoba:Za kašu6-8 glavica crnog luka2 šargarepe2 zelena Za ribuoko 1 kg ribe (rečne)1/2 limuna1 kašika začina c (vegete)3 češnja belog lukaOstali sastojci3-4 lovorova listaoko 20 zrna crnog biberavezica celeravezica peršuna1 paprika babura1 limun1 kašika aleve paprike3 čena belog luka2 kesice dodatka za riblju čorbu2 dl kuvanog paradajza2 dl belog vina Priprema1.Izdinstati…

Read More

Losos – za šta je ova riba dobra?

Losos i tuna dvije su morske ribe koje se možda najviše konzumiraju na svijetu, ali i u Makedoniji. U jednom od prethodnih članaka detaljnije smo razgovarali o nutritivnom sastavu i zdravstvenim prednostima jedenja tune , a danas nešto više o slasnom lososu. Izraz losos koristi se za većinu riba koje dolaze iz šire…

Read More

Fish burgeri

Sastojci: 1 kg mlevenog ribljeg mesa – možete da ga kupite u ribarnici, samo zatražite, jer se ona ne drži u vitrinama, ili ako nemaju poručite1 ravna kašika suvog začina1 puna kašičica bibera1 ravna kašičica belog luka u granulama1 puna kašičica crvene mlevene paprike1 puna kašika sušenog peršunovog lista2 pune kašike fanta –…

Read More

Oslić iz rerne

Sastojci: 1 kg oslića bez glave i repa150 ml maslinovog ulja10 ml vode1/2 kašike suvog začinamalo soli i bibera – opciono jer već ima suvog začina1 kašika sušenog peršunovog lista1 puna kašičica belog luka u granulamasok od pola limuna Priprema: Uključiti rernu na 200 stepeni. Ribu oprati pa praviti mešavinu začina. Maslinovom ulju…

Read More

Pohovani fileti sa parmezanom i susamom

Sastojci: 1 kg fileta bilo koje vrste ribe2 cela jaja50 ml mleka1 šolja brašna2 šolje prezme ( hlebne mrvice )40 gr ribanog parmezana3 kašike susama2 kašike lana ( i po izboru istale semenke )so i biber, ulje za pečenje Kako se pripremaju pohovani fileti:Filete odlediti na pola, preseći na pola ili ako su…

Read More

Pljeskavice od ribe

Sastojci: 1 kg mlevene ribe 1 ravna kašika suvog začina 1 puna kašičica bibera 1 ravna kašičica belog luka u granulama 1 puna kašičica crvene mlevene paprike 1 puna kašika sušenog peršunovog lista 2 pune kašike fanta – začina za riblju čorbu na vrh kašičice soli ili ne dodavati, zavisi koliko slano volite,…

Read More