Korica:
300 gr mlevenog keksa
200 gr crne čokolade – može i kako krem table
200 ml toplog mleka
Fil:
500 ml mleka
100 gr šećera
80 gr pšeničnog griza
180 gr kokosa
Glazura:
3 kašike ulja
100 gr crne čokolade
Pomešati mleveni keks i na sitno rende izrendanih 200 gr čokolade.
Polako dolivati mleko i mešati.
Masu za koricu rasporediti u kalup 30 x 20 cm obložen papirom za pečenje, ili manji ukoliko hoćete da vam kolač bude višnji. Nemojte u veći kalup jer će biti mnogo tanak. Istresete smesu pa vlažnom rukom utisnete svuda jednako.
Mleku dodati šećer pa staviti na vatru da provri.
Čim provri dodati griz i mešati dok se malo ne zgusne.
Kada se zgusnuo kao puding skloniti sa vatre pa dodati kokos i mešati.
Kokos će dodatno ovu masu da stegne.
Skloniti sa vatre, malo prohladiti, da ne bude baš vrelo pa varjačom svuda po malo na koru stavite. Dodatno poravnate spatulom ili lopaticom.
Ulju dodati izlomljenu čokoladu pa u mikrotalasnoj zagrevati po 15 sekundi dok se ne otopi ( tako sam ja ) ili otopiti na pari.
Dobro promešati pa preliti preko kolača.
Ostaviti da se dobro stegne pa pre sečenja izvaditi 10 minuta iz frižidera, iseći i poslužiti.
Detalje pogledajte u videu:
Izvor:DomaćiRecepti