Pravo je vreme za pripremu ovog fantastičnog kolača.
Zimi je odličan uz čaj ili kafu.
Suvog voća u vreme Božića ima u skoro svakoj kući koja slavi.
Potrebno je još nekoliko osnovnih namirnica i za 15-20 minuta pripreme ne računajući pečenje imamo ukusan kolač.
Sastojci za pleh 10*35cm
(za veći pleh ili kolač u obliku kuglofa povećajte srazmerno sastojke)
– 2 jajeta
-13 punih kašika brašna tip 400 meko (Korigujte u koliko je potrebno za gustinu smese kao u videu, što zavisi od veličine jajeta, kako brašno upija tečnost i da li ste dobro odmerili mleko.)
– 9 kašika mleka /50ml
– 10 kašika smeđeg šećeta ili 8 kašika belog šećera
– 70g putera ili margarina/možete zameniti uljem
– 1 puna kašičica praška za pecivo
– 1 kesica vanil šećera ili rum ili cimet – po želj
i- 300g suvog voća po vašem izboru (u videu kajsije, šljive, smokve i urme-datule)
– 100g oraha ili lešnika
– 1/2 narendane kore pomorandže ili limuna/ ne mora ako ne volite
Pečen, ohlađen kolač preliti sokom od jedne pomorandže i po želji posuti šećerom u prahu.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:
Lako je kuvati