Dobro jutro dragi prijatelji poštovane domaćice i domaćini.Bugarski sataraš ili prženija na istočnjački način ne samo da je jeftina,jednostavna već i fantastičnog ukusa.Ovakva prženija može biti samo od povrća bez dodatka bilo kog mesa.I tako pripremljena je dokaz da povrće mođe biti ukusnije od mesa ako se dobro pripremi.Ovako nešto se priprema i u mom kraju a ja sam naučila od svije majke koja je poreklom iz okoline Crne trave u blizini bugarske granice.Pa ako ste ljubitelj povrća,a možete i dodati mesa,ovo je idealan recept za vaš današnji ručak.Ne zaboravite vi ste na pravom mestu i pravom kanalu gde neko nudi ideje ŠTA DANAS PRIPREMITI SVOJOJ PORODICI.
SASTOJCI
1-2 patlidžana
6-7 paprika
2 luka
3-4 paradajza
50gr.peršuna
5-6 belog luka
400gr.domaćih kobasica
Ulje,so,biber
100ml.paradajz sosa.

Izvor:
Kuhinja Valentina Mašković