Špagete karbonara /Spaghetti Carbonara Recipe
Carbonara, ljubav stara !
Recept za ovo popularno italijansko jelo je jednostavan.
Od nekoliko sastojaka ukoliko pratite postupke iz video recepta pripremićete savršeno ukusnu pastu.
Kao i u originalnom receptu kremasti sos sam pripremila bez dodavanja pavlake/vrhnja.
Potrebni sastojci za 4 osoba-većih porcija:
400g špageta
200g parmezana ili nekog drugog tvrdog sira
350g a može i manje mesnate slanine, svinjske pečenice ili dimljenog svinjskog vrata ili pancete
2 čena belog luka – može i bez
4 žumanceta
4 kašike maslinovog ulja
po ukusu bibber i so
za posipamnje malo svežeg ili sušenog peršuna/može i bez
Prijatno!
Napomena:ovom jelu najbolje odgovarati talijanski sir od ovčjeg mlijeka pecorino i mesnata svinjska slanina sa obraza ukoiko ovo ne pronađete
( nešto je skuplje) zamijenite povoljnijom verzijom po vlastitoj želji.
Kada probate ovaj osnovni recept, slobodno eksperimentište, dodajte ili oduzmite sastojke po vlastitom ukusu.
Izvor:
Lako je kuvati