Kora:
5 belanaca
5 kašika šećera
1 kašika brašna
80gr mlevenog plazm akeksa
10gr praška za pecivo
Čokoladni sloj:
150gr crne čokolade
50ml mleka
Fil I i II:
5 žumanaca
5 kašika šećera
120gr pudinga sa ukusom vanile
1l mleka
250gr margarina ili maslaca
150gr šećera u prahu
100gr crne čokolade
220gr mlevenog plazma keksa
50ml mleka
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom penasto. Ne jako čvrsto, nego da je ta pena kao šlag.
Dodati brašno, plazma keks i prašak za pecivo i sve sjediniti mešajući.
U obložen pleh 35x25cm istresti celu masu za koru, poravnati i peći 13 minuta.
Pečenu koru izvaditi sa papirom i skidati ga tek kada se kora ohladi.
Za fil pomešati žumanca, šećer, puding i malo hladnog mleka od one litre.
Ostatak od litre staviti na vatru da provri.
Zakuvati mešavinu pudinga pre nego što provri mleko i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre, preko staviti foliju i ostaviti da se potpuno ohladi.
Dok se puding k+hladi otopiti čokoladu sa mlekom na pari ili u mikrotalasnoj zagrevajući po 30 sekundi i preliti preko kore, razvući i ostaviti da se stegne.
Ulupati penasto margarin ili maslac sa šećerom u prahu, umutiti i ohladjen puding.
Maslacu dodavati puding iz 3 puta.
Dobro izmutiti pa podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati otopljenu i prohladjenu čokoladu i izmiksirati, a u drugi deo dodati mleveni plazma keks i mleko i sve umutiti.
Na čokoladni sloj naneti keks fil, poravnati pa naneti čokoladni fil i opet sve poravnati.
Odgore možete po želji da stavite šta god da šelite, šlag, šlag kremove, slatku pavlaku, glazuru ili ganaš.
Ohladiti pa poslužiti.
Prijatno.
Detalje pogledajte u videu:
Izvor:DomaćiRecepti