Potrebno je:
– 450 ml vode
– 500 gr šećera
– 250 gr margarina
– 300 gr prepečenih samlevenih lešnika
– 500 gr mleveneg plazma keksa (može i neki drugi posni keks)
– 200 gr čokolade
– 2 kašike kakao praha
– rafaello oblanda
– 2 lista velike oblande

U šerpu na šporetu staviti 450 ml vode i 500 gr šećera da se kuva. Kad proključa po celoj površini dodati 250 gr iseckanog margarina.
Mešati kašikom da se margarin otopi pa skloniti sa šporeta.
Odmah dodati 300 gr prepečenog i samlevenog lešnika.
Mešati kašikom i postepeno dodati 500 gr posne mlevene plazme ili nekog drugog posnog keksa.
Fil podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo dodati 200 gr otopljene čokolade i 2 kašike kakao u prahu.
Na tacnu staviti rafaello oblandu.
Filovati list rafaello oblande cokoladnim filom.
Popuniti lepo udubljenja, poravnjati fil, i prekriti listom obične oblande, tako da krupnije kocke budu okrenute prema filu.
Uz pomoć druge tacne okrenuti oblandu.
Prevrnuti oblandu, da gornji
deo bude list od rafaelo olande.
Svetlim filom nafilovati oblandu.
Lepo popuniti sva udubljenja da nema šupljina.
Na kraju zalepiti i drugi list velike oblande tako da krupnija šara bude okrenuta prema filu.
Preko oblande staviti tacnu i opteretiti nekom knjigom da se listovi oblande lepo zalepe.
Ostaviti nekoliko sati da se oblanda ohladi i stegne (najbolje da tako odstoji preko noći), a zatim seći tankim oštrim nožem ili skalpelom.

Detalje pogledajte u videu:

Izvor:KuhinjaSunčaneStaze