Ideje kako sve možete sačuvati paradajz u zamrzivaču i uživati u njegovom ukusu i tokom zime.
Nekoliko praktičnih načina koje vrlo rado delim sa svima vama a nadam se da će vam biti od koristi ovaj recept.

Pripremite puno paradajza, za ovaj prvi nacin zamrzavanja birajte mekshi paradajz.

Isecite paradajz, stavite u blender ( mozete ga samleti i na mashini za mlevenje mesa).

Dobicete lep sok koj mozete ga sipati u modlice za mafine, u modlice za led ili u plasticne cashe ili flashe i tako ga zamrznuti.

Ukoliko vam zatreba paradaj mozete ga iseci na kolutice i poredjati u kesu i dobicete vakumiran paradajz.

Za ovaj treci nacin potrebno vam je malo belog luka i naseckani paradajz sameljite u blender. Beli luk iseckajte na sitne kockice, u serpicu dojdajte malo ulja, kada se ulja zagreje dodajte beli luk i prodinstajte ga 1-2 min na umerenoj temperaturi. Dodajte samlevani paradajz i krckajte nekih 10-15min. Kada se paradajz ukrcka ugasite ringlu i ostavite da se ohladi. Kada se sos ohladi sipacu ga u plasticne cashe i tako ga zamrznuti.

Detalje pripreme drugih nacina paradajza pogledajte u video recept:

Izvor:Uradi Sama- Ideje za kreativce