Čuvena mađarska supa od pasulja! Tako ukusno kuham za sve praznike! Supa sa pasuljem, danas kuvana po mađarskom receptu. Mađarska supa, ispada veoma ukusna i bogata. Za pripremu supe trebat će vam pasulj, dimljeno meso i zelje. Recept za ukusnu supu sa dve vrste suvog mesa.
Danas ću vam na jednostavnom primjeru pokazati kako skuhati supu od graha. Recept za supu, koja je pogodna i za ručak i za večeru, veoma je hranljiva i ukusna. Recept za pasulj može pripremiti čak i početnik u kuhinji, tu nema ništa komplicirano.
Sastojci:
Na 500 grama dimljenog mesa ili rebarca.
Zaliti sa 2 litre vode i kuvati 30 minuta.
Isjeckajte 1 glavicu luka. pržite nekoliko minuta.
Narežite na 200 g dimljenih kobasica. kockice 1 šargarepe.
Narežite 1 papriku na kockice.
1 ljutu papričicu i 2 čena belog luka sitno iseckati.
300 g paradajza iz konzerve i 1 kašika brašna dobro promešati.
Dodajte 2 kašike čorbe.
Kuvajte sol, papriku i timijan svakih 10 minuta na laganoj vatri.
400 g pasulja iz konzerve kuvajte u paradajzu 20 minuta na laganoj vatri. nasjeckajte malo kopra i kuhajte još 5 minuta.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:schnelllecker