Sastojci:
4 jaja
12 kašika šećera
2 kesice kapućino praha
500 ml slatke pavlake
500 gr kakao petit keksa – 54 komada
mleko za namakanje keksa
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, pa posvetle i masa bude penasta.
Staviti na paru da se kuva, tačnije, više da se pasterizuje 10 minuta. Ukoliko želite gušće produžite vreme kuvanja.
Skinite sa vatre, dodaje kapućino i dobro sjedinite i ostavite da se ohladi.
Umutiti slatku pavlaku dosta čvrsto pa dodati ohladjen krem od jaja i sve zajedno umutiti.
Podeliti 54 komada keksa na 3 jednaka dela, po 18 komada.
Provući keks kroz toplo mleko u koje ste dodali jednu kapućino kesicu, ness ili ostavili takvo kakvo jeste.
Na keks naneti trećinu fila, keks, fil, keks, fil i dekoracija po izboru, može i ne mora.
Dobro ohladiti, seći u kocke i poslužiti.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:DomaćiRecepti