Sastojci:
6 tortilja
700 g krem sira ili kombinacija krem sira i kisele pavlake ali tako da nema vode
3 prstohvata soli
1 kašičica sušene mirodjije
100 g suvog vrata ili nečeg sličnog
1 kašičica tucane, ljute paprike
100 g kulena ili peperona
2 tvrdo kuvana jaja
100 g majoneza
1 veći ili 2 manja kisela krastavčića
100 g mortadele ili neke slične salame
Priprema:
300 g krem sira ili kombinacije krem sira i kisele pavlake pomešati sa kašičicom mirodjije i prstohvatom soli.
Namazati malo deblje tortilju, pa poslagati suvi vrat, malo više od pola tortilje.
Premazati tanji sloj krem sira i sve čvrsto uviti.
Ponoviti postupak još jednom jer nadeva ima dovoljno za 2.
Staviti na tacnu.
300 g krem sira, prstohvat soli i tucanu papriku pomešati.
Namazati deblje tortilju, poslagati kulen ili peperone i premazati i tu tanji sloj krem sira, pa sve urolati.
Ponoviti postupak još jednom.
Jaje izrendati, dodati so, majonez, rendani krastavčić i krem sir i sve izmešati.
Namazati tortilju, poslagati mortadelu ili neku sličnu salamu, premazati tanji sloj preko i sve uviti.
Ponoviti postupak sa poslednjom tortiljom.
Na sto staviti streč foliju, pa uviti svaki rolat posebno i rolati na stolu držeći ivice folije kako bi se rolati što bolje stegli.
Ostaviti u frižider do posluženja.
Pre posluženja iseći, poslagati i odgore staviti po želji dekoraciju.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:DomaćiRecepti