Hurmašice su baš staaaro jelo i da nisu toliko moćne i ukusne ne bi se decenijama zadržale u našim tekama i ponavljane more puta.
Mnogi recepti dođu i prođu ali agdali kolači ostaju.
Veličina tepsije 32×20 cm.
Peći oko 15 minuta na 180 stepeni, zavisno od rerne.

Sastojci:
– 1 veće jaje (ili 2 manja)
– 80 ml ulja
– 80 gr šećera
– oko 200 gr brašna
– 1/3 praška za pecivo

Agda:
– 160 gr šećera
– 160 ml vode
– malo limuna

🛑 NAPOMENA:🛑
Ako volite da su vam hurmašice više agdali slobodno dodajte više šećera i vode (u istom omjeru) i napravite više agde po vašem ukusu.

Agdu pustiti da vri oko 20 minuta.

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Izvor:
kuhaj i peci