recept, serpica, posno, bez jaja, bez mleka, veganski recepti, pite, brzi recepti, slatki recepti, kolaci
Pisani recept:
– 500 gr. tankih kora za pitu
– 500 gr. jabuka
– 250 gr. suvih šljiva (može i sa džemom od šljiva)
– 200 gr. oraha
– 3 kašike ulja
– 300 ml. gazirane vode
– 2 kašike šećera
– 20 gr. vanilin šećera
– 3 kašike prezli
Još malo ulja za premazivanje umotanih štrudli.
Šljive prelijte vrelom vodom i ostavite deset minuta.
Usitnite orahe i šljive.
Izrendajte jabuke, dodajte ulje, šećer, prezle, vanilu. Promešajte.
Vodom poprskajte prve dve kore, na treću stavite 3 kašike jabuka. Prekrijte 4 korom, popsrkajte vodom pa uz kraj stavite fil od suvih šljiva. Umotajte kao rolat. Podmažite pleh uljem. Pite odozgo premažite uljem, isecite ih pa ostavite deset minuta da stoje. Za to vreme uključite rernu da se zagreje. Pecite ih na 200 stepeni dok ne porumene, oko 35 minuta. Pečene pite prekrijte krpom i osavite da stoji samo pet minuta. Pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:
Sherpica Recipes