Kisela zimnica idealna za početnike a i za ženice sa stažom u kuvanju. Moja svekrva je nakon što je probala ove krastavce nakon toliko godina promenila recept i sada ih pravi ovako.Ko god je probao ljute papričice i krastavce punjene feferonama bio je oduševljen. Zimnica mi ostane sveža baš dugo ako se čuva dobro i ako je povrće dobro, zdravo i kvalitetno. Iskreno evo sada jedemo poslednju teglu prošlogodišnjih kornišona. Ovo je jako jednsotavan recept za jednu univerzalnu tečnost koju koristim za tri zimnice. Prosto nema greške. Ja uvek pravim od 10 kg povrća ili više ali pošto nemam velike posude smesu mešam iz dve ture pa sam vam ostavila recept za 5 kg povrća.

● SASTOJCI ZA 5 KG POVRĆA●
1 litra alkoholnog sirćeta
3 litre vode
150 gr sopli
250 gr šećera
1 kesica vinobrana

Za bolji ukus u krastavce dodajem slačicu,mirođiju,biber u zrnu i malo crnog luka. U ljtue krastavce isto tako dodajem sve to a možete i malo šargarepe ubaciti čisto zbog izgleda ai zbog ukusa jer će i šargarepa biti ljuta. Papričice ostanu dugo tvrde i fine i ja ih mnogo volim jer nisu preljute već taman kako treba.Naravno tegle pre korišćenja uvek dobro operem u mašini za sudove i samim tim ih dezinfikujem, poklopce dezinfikujem rakijom ili alkoholom a povrće pre slaganja u teglu dobro operem. Nije baš zimnica za 10 minuta ali jako se brzo pravi. Sviđa vam se? Ako vam je ovaj video bio koristan, može biti koristan i drugima.

Izvor:Uradi Sama- Ideje za kreativce