Sastojci:

500 gr brašna
250 ml vode
70 ml ulja
15 gr kvasca (3-4 gr suvog)
1 kašičica šećera
1 kašičica soli

Priprema testa za picu:
U toplu vodu izmrviti kvasac i dodati šećer pa izmešati.

Dodati pola brašna i skoro svo ulje, ostaviti malo da se poulji okolo testo, kad se umesi i so, pa izmešati dobro varjačom.

Kako dodajete ostatak brašna, tako i mešajte.

Kada testo već skoro ne može da se meša varjačom lagano ga rukom izmesite, samo da ga uobličite.

Nije potrebno dugo mešenje jer je testov eć dobro izradjeno varjačom.

Pouljite ostatkom ulja i ostavite da kisne 30 minuta.

Testo će biti mekano i lepljivo.

Pospite brašnom sto pa izvadite nakislo testo i lagano ga premesite.

Od ove mere ima testa za dve veće okrugle tepsije.

Testo je mekano i može da se razvuče rukama i postavi u tepsiju.

Nafilujte ga po želji i pecite na najjačoj temperaturi koju imate i skroz dole.

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Izvor:DomaćiRecepti