Ako želite da vam meso bude savršeno mekano, sočno i ukusno probajte da ga pripremite po mom receptu. Verujte bićete prezadovoljni ukusom i nikada ga nećete pripremati na drugi način. Obično kada pečemo meso bude tvrdo i suvo pogotovo ako se radi od delova buta. Deo od vrata zna da bude nekad masniji pa i ne bude tako suvo. Ali na ovaj način ni jedan deo mesa vam neće biti suv. Zato ne propustite ovaj recept i kad ste u prilici da pečete obavezno isprobajte.
SASTOJCI
2,5-3,0kg. svinjskog vrata
1. Marinada
500ml.voda
3 kašike so, list lovora, biber u zrno, krupnija začinska crvena paprika
U ovoj marinadi meso treba da odstoji u vrećici 24h.
2. Marinada
1 kašika francuski senf
1 kašika pelat od paradajza
2 kašike soja sos
1 kašika balsamiko sirće
1 kašika običnog senfa
1/2 kašika biber
1 kašika začinska crvena paprika.
Peći u zagrejanoj rerni na 180c/2h. Nakon toga otvoriti foliju i vratiti u rernu na 180c./15-20min.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:KuhinjaValentinaMašković