Kada probate RAVANI, zaboravićete na baklave i tulumbe – Orijentalni kolač preliven sirupom.

Ako želite nešto baš slatko, a pritom i jednostavno, isprobajte recept za tradicionalni ravani kolač.

Sastav:

4 jaja
250 g šećera
250 g jogurta
100 g putera
50 ml ulja
1 prašak za pecivo
400 g brašna

Za sirup:
700 g šećera
500 ml vode
2 kašike limunovog soka

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, jogurtom, uljem i rastopljenim puterom. Dodajte prašak za pecivo i brašno i opet uključite mikser.

Tepsiju premažite uljem, pa u nju izručite testo i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 35-40 minuta. Sastojke za sirup kuvajte 15 minuta na srednjoj temperaturi. Zalijte ohlađen kolač mlakim sirupom, pa ga onda poslužite.

Detalje pogledajte u videu:

Izvor:
Cooking Time