Ova nesvakidašnja torta biće vrhunac svakog događaja, od proslava do slava!
Sastojci:
Za koru:
5 belanaca
10 kašika šećera
2 kašike brašna
100 g seckanih oraha
3 kore oblande
Za fil:
15 žumanaca
10 kašika šećera
dva margarina
200 g čokolade
Za glazuru
100 g čokolade
50 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca, šećer, brašno i orahe. Kore od oblande premažite dobijenom smesom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Žumanca umutite na pari, da dobijete fil. Šećer ušpinujte sa malo vode pa dodajte u umućena žumanca. Sklonite s vatre i mutite dok se smesa ne prohladi i ne zgusne. Zasebno umutite penasto dva margarina pa dodajte u prohlađeni fil. Otopite čokoladu na pari, pa joj dodajte fil. Filujte kore, sve dok ne utrošite materijal. Dekorišite tortu pripremljenom glazurom.
Izvor:Emilykichen