Ova nesvakidašnja torta biće vrhunac svakog događaja, od proslava do slava!

Sastojci:

Za koru:

5 belanaca

10 kašika šećera

2 kašike brašna

100 g seckanih oraha

3 kore oblande

 

Za fil:

15 žumanaca

10 kašika šećera

dva margarina

200 g čokolade

Za glazuru

100 g čokolade

50 g margarina

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca, šećer, brašno i orahe. Kore od oblande premažite dobijenom smesom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Žumanca umutite na pari, da dobijete fil. Šećer ušpinujte sa malo vode pa dodajte u umućena žumanca. Sklonite s vatre i mutite dok se smesa ne prohladi i ne zgusne. Zasebno umutite penasto dva margarina pa dodajte u prohlađeni fil. Otopite čokoladu na pari, pa joj dodajte fil. Filujte kore, sve dok ne utrošite materijal. Dekorišite tortu pripremljenom glazurom.

 

Izvor:Emilykichen