Šećer i vodu staviti na šporet i špinovati oko desetak minuta.
Čokoladu stvaite na paru ili u mlaku rernu da se polako otapa dok pravite fil.
Za to vreme izmutite margarin polako dodavajući mleko u prahu. Sve zajedno muitite da se izjedanči pa lagano dolivajte vruć istopljen šećer. Mutite oko dve minute pa masu odmah podelite na dva dela.
U jedan umešajte otopljenu čokoladu.
Dok je toplo filujte. Na prvu oblandu čokoladni fil, stavite drugu oblandu, beli fil i opet oblandu. Dobro pritisnite nekim težim predmetom i ostavite nekoliko sati ili do sutradan. Režite male napolitanke i poslužite. Pošto mogu dugo da stoje možete ih pripremati i do deset dana ranije od praznika ili slave. Čuvajte ih dobro zatvorene da ne povuku vlagu, na hladnom mestu.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:Sherpica Recipes