Kora:
8 belanaca
8 kašika šećera
8 kašika pečenih, mlevenih lešnika
2 kašike brašna
5 gr praška za pecivo
Krem:
8 žumanaca
8 kašika šećera
2 kesice ili 80 gr pudinga od vanile
800ml mleka
100 gr bele čokolade
100 gr maslaca
200 ml slatke pavlake
150 gr plazma keksa
Još: 100 gr bele čokolade + 1 kašika ulja
Priprema:
Uključiti rernu na 180 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom.
Dodati lešnike, brašno i prašak za pecivo i sve spatulom sjediniti.
Istresti u veliki pleh od rerne i peći 15 minuta.
Na ohladjenu koru namazati belu čokoladu koju ste sa uljem otopili na pari ili u mikrotalasnoj. Ostaviti da se stegne.
Za fil pomešati žumanca, šećer i gustin.
Usuti malo hladnog mleka od onih 800 ml, a ostatak staviti da provri.
Masu sa žumancima mešati da nema grudvica, pa je zakuvati u kipuće mleko.
Mešati dok se ne zgusne, ako ima grudvica umutiti mikserom.
Skloniti sa vatre, dodati maslac i belu čokoladu i mešati dok se ne otope i sjedine sa filom.
Istresti u drugu posudu kako bi se brže ohladio i prekriti folijom.
Ulupati slatku pavlaku.
Ohladjen fil izraditi mikserom, dodati slatku pavlaku i umutiti sve zajedno.
Izlomiti plazma keks i dodati kremu, a zatim sve izmešati.
Koru preseći na dva dela, pa na prvu naneti pola fila, poklopiti drugom korom i premazati ostatkom fila.
Odgore dekoracija po želji i dobro hladjenje.
Detalje pogledajte u videu:
Izvor:DomaćiRecepti