● SASTOJCI ●
1.200 ml mleka
2 kesice pudinga od čokolade
10 kašika šećera
2 kašike gustina
150 gr maslaca
100 gr čokolade za kuvanje
500 ml slatke pavlake
300 gr plazma keksa
prstohvat soli
nekoliko kapi ruma
200 gr mlečne čokolade
po želji pečeni lešnik za posipanje
Od 1200 ml mleka odvojite oko 400 ml a ostatak sipajte u šerpicu pa dodajte 10 ravnih kašika šećera i stavite da se kuva na laganoj vatri. Za to vreme u onih 400 ml mleka koje ste odvojili promešajte 2 kesice pudinga od čokolade i 2 kašike gustina pa kada mleko provri zakuvajte puding.
U vruć puding dodajte maslac pa kratko izmutite mikserom. Od 500 ml slatke pavlake odvojite polovinu i izmutite je mikserom pa je dodajte u puding. Izmešajte ručno ili umutite mikserom. Puding zatim podelite u dve činije. U jednu činiju sipajte malo više fila u odnosu na drugu. Tu gde ima manje fila dodajte mleveni plazma keks i izmešajte. U činiji u kojoj ima više fila dodajte otopljenu čokoladu za kuvanje i nekoliko kapi ruma pa izmešajte.Ukoliko nemate ili ne volite rum možete dodati malo likera od višnje a ako ne želite alkohol u torti onda moćete narendati koru od jedne veće pomorandže.
U kalup za torte širine 26 cm kašikom utapkajte fil sa plazma keksom. Prelijte preko čokoladni fil pa tortu ostavite u frižider na sat vremena da se stegne. Pre nego što izvadite tortu iz frižidera skuvajte čokoladni ganaš tako što ćete preostalu slatku pavlaku ugrejati do ključanja pa staviti 200 gr mlečne čokolade i prstohvat soli i izmešati kako bi se čokolada otopila. Možete kombinovati i čokoladu za kuvanje sa mlečnom ukoliko želite da torta ne bude previše slatka. Prelijte čokoladni ganaš i vratite tortu u frižiider još nekoliko sati, najbolje bi bilo da prenoći. Po želji možete dekoristati tako što ćete posuti šaku pečenih mlevenih lešnika.
Izvor:UradiSama-Idejezakreativce