Spanać ili Čušpajz – Najbolji recept i prilog uz sva jela. Kremasto i ukusno. Za razliku od spanaća koji se priprema za nekoliko minuta, ova verzija tradicionalne chuspajze zahteva malo više termičke obrade, ali rezultat je zaista fantastičan. Nije zdrav kao standardni spanać, ali mislimo da je mnogo ukusniji. Savršen prilog uz sve obroke.
SASTOJCI:
1 kg spanaća
20 g putera
1 crni luk i beli luk
jaje
400 ml mleka
2 kašike brašna
RECEPT:
✅ Očistite i operite 1 kg svežeg spanaća. Prokuhajte kratko i procedite. Na 20 grama putera propržite luk 5 minuta i dodajte spanać koji smo ranije nasjeckali. Dodati beli luk i kratko propržiti. Sve posolite.
✅Umutiti jedno jaje i malo mleka. Dodajte spanać i sve zajedno dinstajte 10 – 15 minuta
✅ Postepeno dodajte 400 ml mlijeka
✅ Dodamo i 1 žlicu brašna. Promešati i nastaviti sa dinstanjem.
✅ Na kraju začiniti po ukusu i dodati mlijeko i brašno po želji, ovisno o tome koliko gusto ili rijeđe voliš
Detalje pogledajte u videu:
Izvor:Kuhinjaza10