Sastojci:

70 g brašna
2 g praška za pecivo
4 žumanca
80 g šećera
35 ml suncokretovog ulja
45 ml mleka

550 g zamrznutih malina (prvo ih propustiti kroz vodu da se ukloni led koji se uhvatio pa onda izmeriti 550 g)
130 g šećera
70 ml vode
30 g gustina + 50 ml vode
60 g neslanog putera

120 g vanila pudinga (praha za puding)
150 g šećera
250 ml mleka
+ 600 ml mleka
250 ml slatke pavlake

1 blok lisnatog testa (ne treba nam ceo blok, samo u veličini pleha, kad se ispeče)
šećer u prahu za posipanje

Nauljiti i pobrašniti pleh veličine 22 x 22 cm
Zagrejati rernu (sa ventilatorom) na 180 C.
Pomešati brašno i prašak za pecivo.
Postepeno dodati šećer u žumanca. Kad je sav šećer dodat, mutiti još 2 minuta. Dodati ulje i mleko, promešati. Postepeno dodati brašno. Na kraju promešati malo i špatulom.
Usuti smesu u pripremljen pleh i poravnati. Vodite računa da je svuda podjednake debljine. Tapnuti pleh dvaput o radnu površinu.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 13 minuta. Svaka rerna je drugačija pa je najbolje obratiti pažnju kad je pečeno.

Maline samo propustiti kroz vodu da se ukloni led koji se uhvatio pa onda izmeriti 550 g.
U šerpi pomešati maline, šećer i vodu. Kuvati na srednjoj temperaturi. Kad proključa, kuvati još 5 minuta pa procediti – staviti cediljku preko druge šerpe pa sipati smesu u cediljku i varjačom dobro mešati i pritiskati da se baš dobro procedi. Ja sipam smesu kutlačom jer kad se sipa direktno iz šerpe prska na sve strane 🙂 Vratiti šerpu sa proceđenim malinama na ringlu, sok treba da proključa. U međuvremenu pomešati gustin sa vodom. Kad sok od malina proključa, usuti u tankom mlazu gustin, mešajući neprestano. Sve dobro promešati pa kuvati još oko 2 minuta, mešajući neprestano, da se zgusne. Skloniti sa ringle pa, dok je još vruće, umešati puter.
Sipati smesu preko patišpanja i lepo poravnati. Ostaviti da se ohladi.

Za žutu kremu, pomešati prah za puding i šećer pa dodati mleko(250 ml). Sve dobro promešati. Ostatak mleka (600 ml) staviti da prokuva pa polako dodati smesu da pudingom, mešajući neprestano. Kad se smesa zgusne kuvati još oko 2 minuta, uz neprestano mešanje. Nemojte zaboraviti ivice, tu lako zagori.
Prebaciti puding u činiju i direktno ga prekriti prijanjajućom folijom tako da folija leži na površini pudinga. Ostaviti da se ohladi.

Umutiti slatku pavlaku.
Puding je malo gušći, ali tako treba da bude. Slatka pavlaka će ga omekšati i tekstura će biti savršena. Prvo ohlađen puding “razbiti” mikserom, kao na videu pa postepeno dodavati umućenu slatku pavlaku, mešajući najvećom brzinom miksera. Kad se sva pavlaka umeša, malo promešati i špatulom.
Rasporediti puding kremu preko malina.

Lisnato testo izvaditi iz friza bar 2 sata pre upotrebe.
Zagrejati rernu BEZ ventilatora na 200 C.
Ako nije kupljeno razvučeno, razviti testo tanko tanko na pek papiru. Iseći i poravnati ivice.
Izbockati viljuškom, prebaciti pek papir na poleđinu velikog pleha za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta dok lepo ne porumeni.
Nečim oštrim iseći lisnato testo na onoliko delova i u onoj veličini u kojoj želite da vam kolači budu. Ja sam, da bih bolje snimila i prikazala u videu, isekla velike komade. Vi isecite na manje, po želji.
Posuti šećerom u prahu.
Poređati lisnato testo preko žutog fila.
Ostaviti u frižider na par sati, a najbolje preko noći.

Izvor:
Neodoljivi Ukusi