Sastojci:
2 crvene paprike
1 velika glavica crnog luka
2 šargarepe
1kg bataka sa karabatakom
4 krompira
300g paradajz pelata
3 lovorova lista
1 kašičica aleve paprike
1.5 kašičica soli
30ml ulja
3 kašike brašna
2 kocke za supu ili 1.5 kašičica suvog začina
1/2 kašičice šećera
1.5l vode
Priprema:
Iseckanu šargarepu i luk stavljamo da se dinstaju nekih 5 minuta na ulju, taman dok isečemo papriku, pa dodajemo u nju zajedno sa paradajz pelatom. Dinstamo još nekih 10-ak minuta, te dodajemo piletinu. Dinstamo još koji minut, najviše zbog povrća koje je ispod mesa, a potom dodajemo sitno iseckan krompir, nalivamo vodom, dodajemo so i lovorov list, kocke za supu, te kuvamo 30 minuta od vrenja.
Nakon 30 minuta izvaditi piletinu, sačekati da se maaalo prohladi kako ne biste poparili prste, pa odvojiti meso od kosti i usitniti ga, te vratiti u šerpu.
U oko 100ml vode razmutiti 3 pune kašike brašna i kašičicu aleve paprike tako da nema grudvica. Dodati 2-3 kašike čorbe, pa postepeno ulivati u šerpu uz neprestano mešanje paprikaša. Kuvati paprikaš još 15-20 minuta. Ja sam na samom kraju dodala i malo šećera jer je paradajz pelat bio kiselkast, moja je preporula da uvek probate i dodate ukoliko je nešto potrebno.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:Mikina Kuhinja