Sastojci
Krompir – 1,2 kilograma
Maslac – 20 grama
Jaja – 2 kom
Mlijeko – 150 ml
Feta sir – 200 grama
Mortadela – 250 grama
Zeleni luk – 1 stabljika
Kukuruzni škrob – 100 grama
Prašak za pecivo – 1 kašika
Peršun
Sol – 1 kašičica
Način pripreme
Krompir kuvajte u slanoj vodi 35 minuta na umerenoj vatri (7. stepen). Nakon što izvadite krompir iz vode, dok je još vruć, izgnječite ga zajedno sa puterom. Dodajte jaja, mleko, izmrvljeni sir, kukuruzni skrob sa praškom za pecivo, mortadelu, zeleni luk i peršun. Dobro promiješamo.
U pleh obložen papirom za pečenje ubrizgajte polovinu smese koristeći bušilicu i špric.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 25 minuta.
Preostalu smesu pržite na zagrejanom biljnom ulju 2 minuta na umerenoj vatri (7. stepen) sa svake strane.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:ДомашнакухнясДани