Sastojci:

400 g brašna
200 g masti
170 g šećera
2 jaja
6 kašika mleka
1 kašika sode bikarbone
Za fil:

1 kg kiselih jabuka
4 kašike griza
1/2 kesice cimeta
150 g šećera
Za posipanje:

Šećer u prahu

Priprema:

Brašno i mast stavite u dublju posudu i dlanovima trljajte da postane krupičasto. Dodajte šećer, 1 jaje, 1 žumance, mleko i sodu bikarbonu, pa umesite. Stavite ga u frižider na jedno 1/2 sata. Zatim ga podelite na dva dela. Jedan deo razvaljajte na pobrašnjenoj dasci i prebacite u namašćen i pobrašnjen pleh. Zatim stavite nadev od naribanih jabuka, pospite grizom, cimetom i šećerom. Odozgo stavite drugi deo razvaljanog testa. Premažite belancem i pecite na srednjoj temperaturi oko 40 min. Posuti šećerom u prahu i isećći na kocke