Sastojci:

500 gr šlaga u prahu
600 ml kisele ( mineralne ) vode
200 gr kisele pavlake ( vrhnje )
300 gr mlevenog keksa
300 gr smrznutih malina ( bilo koje crveno voće, a ko ne voli može da stavi bananice ili jafa keks )
200 gr eurokrema

Priprema:

Umutiti šlag i kiselu vodu.

Dodati kiselu pavlaku pa sve opet umutiti.

Podeliti na 3 dela.

U prvi dodati keks, izmešati.

U drugi dodati maline, izmešati.

U treći dodati eurokrem, izmešati.

Na tacnu staviti obruč od kalupa umotan u prijanjajuću foliju.

Staviti, oravnati prvi sloj, od keksa, preko staviti sloj od malina, pa treći sloj od eurokrema.

Staviti u frižider ili ako žurite sat – dva u zamrzivač pa skinuti obruč i dekorisati po želji.

Ukoliko nemate obruč sve možete staviti u jednu šerpu u koju stavite kesu, sloj keksa, malina pa eurokrem.

Onda mora da ide u zamrzivač i kada se stegne duplo okrenuti na tacnu ili sa kesom preneti na tacnu pa pažljivo izvući ispod kesu.

Torta se može posle odmah poslužiti.

Izvor:DomaćiRecepti