Sastojci:

380 g brašna
12 g praška za pecivo
4 jajeta srednje veličine
250 šećera
10 g vanil šećera
220 ml suncokretovog ulja
230 ml mleka
100 g grčkog jogurta

30 g kakaa
40 ml mleka

130 ml slatke pavlake
110 g čokolade za kuvanje
oko 80 g bele čokolade

Nauljiti i pobrašniti kalup.
Pomešati brašno i prašak za pecivo.
Muteći mikserom postepeno dodati šećer u jaja. Dodati i vanilin šećer.
Kad je sav šećer dodat, mutiti još 2 minuta dok smesa ne postane svetlija i zapremina se ne poveća.
Dodati ulje, mleko i grčki jogurt. Umutiti pa postepeno dodati brašno. Na kraju malo promešati i špatulom.
Smesu podeliti na dva jednaka dela, pa u jedan špatulom umešati kakao i mleko (40 ml).
Zagrejati rernu (sa ventilatorom) na 180 C
Pokriti dno kalupa svetlom smesom, da bude debljine otprilike jednog i po prsta. Kalup malo promrdati da bi se smesa lepo rasporedila, a onda naizmenično šarajte svetlom i tamnom smesom, ali stavljajte uvek dva-tri puta više tamne smese jer na početku smo stavili samo svetlu pa je potrebno da se količina svetle i tamne izjednači da bismo do kraja imali da šaramo sa obe smese. Neko voli da ima više svetle smese, ali meni je ukusnije kad ih ima podjednako.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta.
Izvaditi iz rerne pa ostaviti da se malo prohladi u kalupu. Preći nožem oko kuglofa (ja koristim i špatulu) da se odvoji od kalupa, poklopiti kalup tanjirom/poslužavnikom, obrnuti sve zajedno pa podići kalup.
Za glazuru istopiti na pari čokoladu sa slatkom pavlakom pa preliti preko kuglofa. Odozgo išarati istopljenom belom čokoladom.
Ostaviti da se malo ohladi da se čokolade stegnu.

Detalje pogledajte u videu:

Izvor:
Neodoljivi Ukusi