Ovo je recept Rukumijskih monahinja i može se pripremati u possnoj ili masnoj varijanti. Kako god ga pripremili uvek je preukusno. Zato ne propustite ovaj recept, isprobajte i garant će vam se dopasti.

SASTOJCI
500-700gr. mleveno meso
1 crni luk
2 jaja
3 kašike prezle-hlebne mrvice
So, suvi začin, biber, peršun, beli luk, začinska crvena paprika.
________________________________________________
2 glavice crni luk
1 šargarepa
1 paštrnak
1 paprika
2 paradajza
1/4 kupus
300gr. sočivo
250-300ml. paradajz sos
SO, suvi začin, biber, lovor, ulje
Ulje za zapršku i 2 kašike brašno i 1 kašika začinske crvene paprike.
Kuvati u rerni 1h. i 10min. zapžiti po želji dodati ispržene ćufte i vratiti još 20min. na 200c.

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Izvor:KuhinjaValentinaMašković