Sastojci i priprema:
(ako vam je ovo previše, možete napraviti pola mjere)
– oko 800 – 900 gr. bijelo, pileće meso (može i sa ćuretinom)
– 4 jaja
– 1 kašika senfa
– 3 kašike ulja
– 1 kašičica origana
– kari
– na vrhu kašičice bibera
– 1,5 kašičice soli
– pola kašičice belog luka u prahu
– 4 kašike brašna (ja sam stavila 2 kukuruzna i 2 bele)
– malo mljevene paprike (ne obavezno ako je nemate)
– pola vrećice praška za pecivo 5 gr.
– 200 – 250 ml. ulje (zavisi od veličine tepsije)
Možete dodati začine po želji. Čak i samo dodavanje soli, bibera, malo povrća. začini i peršun će biti super ukusni.
Meso narežite na sitne kockice. Izmiksajte jaja, dodajte sve začine, ulje, brašno i prašak za pecivo. Promiješajte da ne budu grudvice, dodajte meso i poklopite, pa ostavite u frižideru najmanje sat vremena ili preko noći.
Smesu vadite kašikom i umočite u zagrejano ulje. Smanjite temperaturu ploče za kuhanje. Pržite oko 4 minute sa jedne i 4 minute sa druge strane.
Ugodan obrok!
Detalje pripreme pogledajte u video:
Izvor:Sherpica Recipes