Sastojci
Toster kruh – 9 kom
Majonez – 7 kašika
Šunka – 200 g
Kuvana jaja – 5 kom
Kiseli krastavci – 100 g
Marinirane pečene paprike – 100 g
Marinirane pečurke – 100 g
Konzervirani kukuruz – 50 g
Grašak iz konzerve – 100 g
Paradajz – 2 kom
Zelena salata – 1 kom
Sol
Način pripreme
U posudi pomiješajte kukuruz, grašak, marinirane šampinjone, šunku i paradajz, narezane na sitne kockice. Dodajte zelenu salatu, sitno iseckanu i 4 kuvana jaja, kisele krastavce i marinirane pečene paprike, takođe sitno iseckane. Solimo. Dodajte 5-6 kašika majoneze.
Dobro promiješajte.
Predjelo sastavljamo pomoću kalupa za torte, koji prekrivamo plastičnom folijom.
Na dno forme stavite 3 kriške hleba.
Nanesite smesu na njih u činiji, ponovo stavite 3 kriške hleba i pritisnite, ponovo dodajte smesu na njih.
Završite sa 3 kriške, dobro pritisnite, prekrijte plastičnom folijom i stavite u frižider na 6 sati.
Kada se prohladi, gotovo predjelo izvadite na tanjir i premažite ga tankim slojem majoneze odozgo i sa strane.
Ukrasite tako što ćete po površini strugati jaje.
Stavite nekoliko komada mariniranih pečenih paprika, mariniranih šampinjona i peršunovog lista.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:ДомашнакухнясДани