Sastojci:
Mljeveno meso – 800 g
Krompir – 1 kg
Paradajz – 1 kom
Jaja – 2 kom
Luk – 2 glavice
Zdrobljeni hleb
Kumin
Timijan
Pepper
Paprika
Regan
Sol
Biljno ulje
Način pripreme
U mleveno meso dodati 2 jaja, jedno sitno iseckano, crni luk, izgnječeni hleb, so, biber, papriku, kim i timijan. Zamesiti i ostaviti da odstoji u frižideru 20-30 minuta.
Dok mleveno meso upije začine, u šerpu stavite 1 glavicu luka, isečenu na veliko. Na vrh dodajte krompir, takođe narezan na masu. Začinite solju, biberom, paprikom i origanom. Sipajte 50 ml biljne masti i 250 ml piva.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200° 20 minuta.
Dok se krompir peče, u tiganju sa zagrejanom masnoćom pržite ćufte od mlevenog mesa koje smo umesili do pola (2-3 minuta sa obe strane).
Kada su krompiri pečeni, izvadite ih iz rerne i na njih rasporedite pržene ćufte. Dodamo i kriške paradajza.
Vratite pleh u rernu i pecite na 200° 15 minuta.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:
Home kitchen with Danny