𝐒𝐚𝐬𝐭𝐨𝐣𝐜𝐢:

400 ml tople vode
13 kašika šećera
3 kašike pekmeza
5 kašika mlevenih lešnika
100 g posnog mlevenog keksa
2 kašike kakaoa
4 kašike ulja
13 kašika mekog brašna
1 kašika sode bikarbone

Fil:

125 g omekšalog margarina
100 g šećera u prahu
200 g posnog keksa
100 g pečenog mlevenog lešnika
100 g crne posne čokolade
200 ml soka od pomorandže

𝗚𝗹𝗮𝘇𝘂𝗿𝗮

100 g kakao table
2 kašike ulja

Priprema :

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Toploj vodi dodati šećer i promešati malo da se šećer krene otapati.

Dodati pekmez, keks, kakao, ulje i mleveni ili blendirani lešnik pa sve dobro promešati.

Na kraju dodati brašno i sodu bikarbonu i žicom dobro izraditi.

Pleh 30 x 20 cm pa sve do 33 x 23cm podmazati uljem, posuti brašnom, brašno rastresti svuda po plehu, a višak odstraniti. Možete staviti i papir za pečenje.

Istresti celu smesu i peći 20 minuta zavisno od vaše rerne.

Pečenu koru ohladiti. Ja sam je okrenula na papir za pečenje pa na dasku za sečenje mesa a sa drugom je malo pritisnula da se poravna.

Za fil umutiti omekšali margarin sa šećerom u prahu, dodati keks, umutiti.

Zatim dodati blendirani ili mleveni lešnik kao i kakao krem tablu, pa sipati sok.

Umutiti sve zajedno. Mutiti oko minut, da postane mazivo.

Na koru naneti ceo fil, pa sve lepo poravnati.

Otopiti kakao krem tablu sa 2 kašike ulja na laganoj vatri pa preliti kolač.

Ostaviti da se sve stegne pa poslužiti.

Izvor:Home Made Recipes