Potrebno je za testo:
šolje od 200 gr.

1 šolja vode
1 šolja brašna
1 šolja griza
1 cimeta
1 vanilin šećer
50 ml ulja masliunovog
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaa
naribano morsko orače
100 gr šećera
100 gr čokolade
7-8 kašika džema kajsija

Za nadev
6 kašika džema
100 gr čokolade

Za preliv:
100 gr čokolade
1 kašika mleka
2 kašike ulja

Priprema:

U činiju sipati vodu i dodati navedene sastojke i izmešati žicom da se izjednačit. Pleh obložiti pek papirom i sipati pola tersta. peći 10 min na 200 stepeni da se malo uhvati korica.

Izmešati 8 kašika džema i 100gr čokolade i to rastopiti i izjednačiti. Izvaditi iz rerne i preliti sa smesom čokolade i džema.

Odozgo sipati ostatak testa i vratiti u rernu i peći još 30 min da se lepo ispeče. Rastopiti čokoladu i preliti.

Potpuno ohladjen seći. Ja nisam mogla da čekam ali je i ovako topao preukusan. Uživajte…

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Izvor:
Jelajelena Petrovic