Sastojci i priprema:

– 5 kg. grožđa (crnog. slatkog)

– 100 gr. običnog šećera ili 200 gr. fruktoze ili 10 kašika meda

– 600 gr. limuna (može i sa limuntusom pola-pola)

– 1 litra vode

 

Ovaj sok možete praviti i sa više vode, šečera i limunske kiseline ako želite da naparvite ekonomičniji sok.

Grožđe operite i odvojite bobice od peteljke. Rukama dobro izgnječite i ostavite da stoji oko sat vremena da ljuske puste boju.

Procedite kroz gazu kako se vidi u videu, dodajte isceđen limun i šećer. Ja sam koristila fruktozu. Dodajte i vodu. Mešajte da se šećer istopi. Možete podmah piti, ovako pripremljen ne sme da stoji duže od dva dana u frižideru. Ja ga čuvam u zamrzivaču u plastičnim flašama i kada nam se pije izvadim.

Izvor:SerpicaRecepti