Godinama ovako pripremam oslić i uvek su svi zadovoljni ukusom. Priprema je veoma jednostavna, nema suvišne masnoće a ni neprijatnog mirisa u stanu. Verujem da će vam se dopasti ovaj moj način pripreme oslića.

SASTOJCI
2kg. oslić
Marinada
1-2 limuna (sok od limuna)
2 kašičice suvi zašin
1-2 kašičice soli
1 kašičica beli luk u granulama
1 kašičica biber
2 kašičice ljute ili slatke crvene začinske paprike
100ml. ulje.
Očišćene i izrezane komade uvaljati u marinadu i ostaviti da odstoje 15-20min. Svaki komad ribe uvaljati u kombinaciju brašna
200gr. pšenično
200gr. kukuruzno brašno.
Peći u zagrejanoj rerni na 200c.30min. sa jedne i 20min. sa druge strane.

Detalje pogledajte u videu:

Izvor:
Kuhinja Valentina Mašković