POTREBNO:
-6 fileta od oslica
-4 jaja
-200 gr.brašna
-200 gr.prezli
-so
-ulje za przenje
Marinada:2 ćena belog luka,3 kašike ulja(maslinovog ako imate),2 kašike iseckanog peršunovog lišća,1 kašika jabukovog sirćeta ili limuna.Beli luk sitno iseckajte i pomešajte sa ostalim sastojcima.
PRIPREMA:
Filete odmrznite i dobro ocedite od vode.Posolite,uvaljajte dobro u brašno,umućena i posoljena jaja,i na kraju u prezle.Ulje zagrejte i pržite dok lepo ne porumene sa obe strane.Prelite sa marinadom.
Poslužite uz neku od predlozenih salata:
-PRILOG OD KROMPIRA
-KROMPIR SALATA SA JAJIMA
-SALATA OD KUVANIH JAJA
-FETA SALATA
-SALATA SA MASLINAMA
-KROMPIR SALATA
Izvor:serpica.