Sastojci:

200 g mlevene plazme
100 g nezaslađenog kokosa
1 puna kašičica kore limuna
40 ml soka od limuna
110 g istopljenog, malo prohlađenog neslanog putera
100 g zaslađenog kondenzovanog mleka

6 g želatina u prahu
40 ml vode

300 g slatke pavlake
120 g šećera u prahu
250 g zaslađenog kondenzovanog mleka
130 g nezaslađenog kokosa
100 g istopljene, malo prohlađene bele čokolade (bela čokolada za kuvanje)

Premazati puterom dno kalupa sa mehanizmom veličine 20 cm.
U činiji pomešati mlevenu plazmu, kokos i koru limuna.
Dodati sok od limuna, istopljen i malo prohlađen puter i zaslađeno kondenzovano mleko (100 g) pa sve dobro promešati. Smesa će biti mrvičasta i neće biti kompaktna.
Usuti smesu u pripremljen kalup pa, uz pomoć kašike, sve dobro utapkati i poravnati da se podloga ne bi mrvila kad se torta iseče.
Ostaviti u frižider dok fil ne bude spreman, ali ne manje od 30 minuta.
Preliti želatin u prahu hladnom vodom i ostaviti 5-10 minuta da nabubri.
U velikoj činiji umutiti slatku pavlaku. Kad počne da se zgušnjava, postepeno dodati šećer u prahu. Kad je slatka pavlaka umućena, postepeno, iz dva dodavanja, dodati kondenzovano mleko (250 g). Zatim postepeno dodati kokos pa onda istopljenu i malo prohlađenu belu čokoladu.
Istopiti želatin na niskoj temperaturi i odmah skloniti sa vatre. Želatin ne sme da proključa.
Želatin postepeno usuti u fil i dobro sve umutiti,a zatim malo promešati i špatulom. Povremeno sastružite fil sa zidova posude da se sve lepo poveže i umeša.
Preliti fil preko podloge, lepo poravnati vodeći računa da se fil ravnomerno rasporedi pa ostaviti u frižider preko noći.
Pre nego što otvorite kalup, pređite nožem oko torte da biste je odvojili od kalupa.
Dekorisati po želji. Ja sam posula malo iseckanih lešnika i stavila par rafaelo kuglica u sredinu.

Izvor:Neodoljivi Ukusi