Svinjetina se često poslužuje pržena, jer ovaj način kuhanja daje odlične rezultate – ukusno i sočno jelo koje se topi u ustima. Možete ga kuvati sa soja sosom i dobićete ukusan obrok kao u finim restoranima.

Najukusnija i najsočnija pržena svinjetina

Koje proizvode trebate pripremiti za recept mali komad mesa (oko 300 grama; 1 srednji luk; tri supene kašike susama i soja sosa; biljno ulje za prženje; začini i sol po vlastitom nahođenju;

Ovim receptom svinjetina postaje božanstveno sočna Prvo ćete morati narezati meso na male komadiće. Nakon toga, preporučljivo je ukloniti višak tekućine iz proizvoda. Zagrejte tiganj i lagano propržite luk zajedno sa mesom. Kada primetite pojavu kore sa obe strane, možete dodati soja sos. Nakon deset minuta možete dodati začine i sol. Pržite još pet minuta i isključite vatru. Ne zaboravite posuti jelo susamom. Tokom termičke obrade, temperatura treba da bude srednja. Svinjetina je izuzetno kalorična. Sadrži puno masti i proteina koji hrane organizam. Korisno za one koji se bave aktivnim fizičkim radom, sportom i provodom na otvorenom. Ovo meso dobro vraća snagu.

Proteini u njemu sadrže esencijalne aminokiseline, koje su neophodne za izgradnju vlastitih proteina u tijelu. Konzumacija ovog mesa povoljno utiče na rast mišića. Nedostatak proteina u ishrani može uzrokovati atrofiju mišića tokom aktivnog sportskog načina života – kada se više energije sagorijeva nego što troši. Komentirano meso sadrži dosta cinka, magnezija i selena. Podržavaju rad srca i pozitivno utiču na proizvodnju hormona štitnjače. Selen takođe jača imuni sistem. Ovo meso sadrži mnogo vitamina B, koji su uključeni u metabolizam i odgovorni su za rast i razvoj, kao i za hematopoezu. Važno je da se ovo meso dobro kuva jer može sadržati parazite.