Piletina. Krompir. Meso. Piletina sa krompirom.

Kada je meso u pitanju, recepata je mnogo, a ovako pripremljena piletina sa krompirom iz rerne svakako je jedan od najzanimljivijih. Ostao je sočan, a krompir je bio fino pikantan i ukusan, za prste polizati.

RECEPT:
Krompir ćemo iseći na kockice i začiniti: ulje, so, suvi začin, slatku papriku, majonez, paradajz sos i origano. Dobro promešati i peći u tepsiji zagrejanoj na 200°C 20 minuta
Dok se krompir peče, pileća prsa ćemo iseći na kockice i začiniti: ulje, tečnu vegetu, slatku papriku i so. Pržiti u tiganju 10 minuta, nakon čega ćemo piletinu spojiti sa krompirom u rerni
Peršun nasjeckajte i prelijte nadjevom, a za nadjev smo umiješali 1 jaje sa 1 šoljicom mlijeka i malo posolili
Vratite u rernu da se peče 15 minuta
I na kraju moramo još staviti malo topljenog sira i peći još 5 minuta u rerni, ovo će našem ručku dati dodatnu sočnost

I to je sve, kao što smo rekli – piletina je ukusna i sočna, a krompir fantastičan.

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Izvor:Kuhinjaza10