Sastojci
Krompir – 800 grama
Jaja – 7 kom
Pečena pileća prsa – 250 grama
Procijeđeni jogurt – 250 grama
Majonez – 250 grama
Beli luk – 2 čena
Senf – 1 kašičica
Sol – 1 kašičica
Limun – 1 kom
Masline
Način pripreme
Krompir kuvajte u slanoj vodi 25 minuta na umerenoj vatri .
Jaja kuvamo 8 minuta na umerenoj šporetu , dodajući im so i krišku limuna kako bismo lakše ogulili koru.
Kuvani krompir i jaja narežite na sitne kockice, a takođe i pečena pileća prsa.
Sipamo ih u pleh.
U činiji pomiješajte procijeđeni jogurt sa majonezom, senfom, kuhinjskom solju, koprom i sokom od 1 limuna. Dodajte beli luk pritiskom. Dobro promiješajte i dobivenim umakom prelijte salatu. Dobro izmešati i ostaviti u frižideru da se ohladi.
Poslužite tako što ćete naribati 2 kuvana jaja i ukrasiti maslinama.
Detalje pogledajte u videu:
Izvor:
Home kitchen with Danny