Postan paprikaš bez ulja:

– 350 gr. crnog luka

– 1.200 gr. krompira

– 1 babura paprika (sveža ili zamrznuta)

– 2 manja paradajza (svež ili zamrznut)

– komadić celera (ili peršuna)

– 1 šargarepa

 

– so, biber, 1 kašika sitne crvene paprike

– voda

 

Isecite luk na kolutove, takođe i šargarepu, celer, papriku, paradjz samo stavite u tepsiju u celom komadu. Malo posolite i pecite u rerni na najačoj temperaturi. Gotovo je za 20 minuta.

Izmiksajte u blenderu ili seckalici.

U šerpu stavite isećen krompir, dodajte pire od pečenog povrća, biber, sitnu papriku. Prelijte vodom da prekrije krompir.

Kuvajte prvo na jačoj temperaturi oko 20 minuta, posle smanjite i lagano krčkajte još 15 minuta. Kada vidite da se krompir počeo malo raspadati i da je čorba dobila lepu gustinu, posolite, dodajte ako želite malo peršunovog lišća i uživajte u odličnom ukusu.

Izvor:SerpicaRecepti