Sastojci i priprema:
– 2 veće glavice crnog luka
– oko 700 gr. pilećeg mesa (karabatak, batak, krilca, belo meso)
– 5 većih krompira
– 1 srednja šargarepa
– 1 babura paprika (može i roga)
– 1 svež paradajz (može zamrznut ili malo paradajz pelata)
– peršunovo lišće
– pola šolje ulja
– 1 puna kašika sitne crvene paprike
– 2 kašike suvog začina
– mleveni biber
– so
– voda da prekrije krompir i meso
Za noklice:
– 1 jaja
– 50 ml. vode
– 150 gr. brašna (možda i malo više)
– prstohvat soli
Luk sitno iseckajte i propržite na ulju sa suvim začinom. Dodajte iseckanu papriku, šargarepu, paradajz, kratko krčkajte i ubacite iseckano meso.
Nalijte šolju vode i ostavite 10 – tak minuta da kuva.
Potom ubacite i krompir, sitnu papriku, promešajte i prelite vodom.
Kuvajte poklopljeno, na srednjoj temperaturi oko 30 minuta. Za to vreme napravite noklice.
Umutite viljuškom jaje, izmešajte sa vodom, posolite i zgusnite s brašnom.
Noklice ubacite u paprikaš kada je kuvan. Zaronite kašiku u paprikaš i njome vadite noklice, spuštajte u paprikaš dok kuva i sve zajedno još neka krčka 10 minuta.
Poslužite uz neku salatu. Prijatan ručak želim.
Izvor:SerpicaRecepti