Danas vam predstavljamo jednostavan i veoma ukusan recept iz našeg detinjstva – omiljenu piletinu sa graškom. Sastojci za piletinu na grašku:
400 g graška iz konzerve
2 kom. pileći but
1 glavica crnog luka
1 komad. šargarepe
200 ml soka od paradajza
1 tbsp. paprika
2 tsp ulje
biber
Način pripreme:
Noge su kuvane. Otkoštavaju se na veće komade. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Šargarepa se opere i izrenda. Zagrejte ulje u tiganju. Dodajte luk da se prži. Dodajte šargarepu. Oni se mešaju. Stavite brašno i crvenu papriku da se prže. Stalno miješajte. Dodajte sok od paradajza. Sipajte sok od graška. Takođe se dodaje malo vode. Dodajte grašak i pileće mrvice. Začinite solju, biberom i začinima. Pustite da prokuha i vaš pileći gulaš je spreman.