Pita od jabuka – Neodoljivo sočan jabukovača od jabuke. Provjereni recept.
Domaća pita od jabuka – jabukovača. Neverovatno sočno i ukusno, bolje nego u bilo kom restoranu. Recept je jednostavan i dokazano dobar. Najbolja pita od jabuka koju smo ikad probali.
SASTOJCI:
2 kg kiselih jabuka
3 kašike šećera
2 kašičice cimeta
200 g oraha
vanilin šećer
125 g putera
baklava rezanci
600 g šećera za preliv
RECEPT:
- Narendajte 2 kg jabuka i dinstajte ih oko 10 minuta. U procesu dinstanja dodati 3 kašike šećera, 2 kašike cimeta i 1 vanilin šećer
- Sameljite 200 g oraha i pomiješajte sa jabukama
- Otopiti 125 g putera
- Uzmite jednu jufku i premažite je puterom i na nju stavite drugu jufku. Takođe malo namazati i puniti jabukama po ivici.
- Ponovite postupak
- Jabukovaču iseći na kockice i premazati puterom, pa peći 20 minuta na 200°C
- Dok se peče napraviti agdu ili dresing. U šerpu dodajte 500 ml vode i 600 g šećera. Kada provri ostavite da vri 12 minuta
- Ohladite jabukovaču i prelijte je agdom.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:
Kuhinja za 10