Pita od jabuka – Neodoljivo sočan jabukovača od jabuke. Provjereni recept.

Domaća pita od jabuka – jabukovača. Neverovatno sočno i ukusno, bolje nego u bilo kom restoranu. Recept je jednostavan i dokazano dobar. Najbolja pita od jabuka koju smo ikad probali.

SASTOJCI:
2 kg kiselih jabuka
3 kašike šećera
2 kašičice cimeta
200 g oraha
vanilin šećer
125 g putera
baklava rezanci
600 g šećera za preliv

RECEPT:

  • Narendajte 2 kg jabuka i dinstajte ih oko 10 minuta. U procesu dinstanja dodati 3 kašike šećera, 2 kašike cimeta i 1 vanilin šećer
  •  Sameljite 200 g oraha i pomiješajte sa jabukama
  • Otopiti 125 g putera
  •  Uzmite jednu jufku i premažite je puterom i na nju stavite drugu jufku. Takođe malo namazati i puniti jabukama po ivici.
  • Ponovite postupak
  •  Jabukovaču iseći na kockice i premazati puterom, pa peći 20 minuta na 200°C
  •  Dok se peče napraviti agdu ili dresing. U šerpu dodajte 500 ml vode i 600 g šećera. Kada provri ostavite da vri 12 minuta
  • Ohladite jabukovaču i prelijte je agdom.

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Izvor:
Kuhinja za 10