Sastojci i priprema:

– 1 tikvica od oko 250 gr.
– 1 šargarepa
– 1 krompir
– 1 manji crni luk
– 1 paprika
– peršunovo lišće

– 3 jajeta
– 2 – 3 kašike brašna
– pola kašičice suvog začina (vegete)
– malo soli
– malo bibera
– malo tucane suđuk paprike (ne mora)

– ulje za prženje

Izrendajte tikvicu pa je malo posolite i ostavite pet minuta pa je iscedite rukama od tećnosti.
Iseckajte luk i papriku na sitno, izrendajte šargarepu i krompir pa izmešajte sa tikvicama, peršunovim lišćem, jajima i začinima. Na kraju umešaje brašno. Pržite na umerenoj temperaturi na vrlo malo ulja. Dovoljno je 4-5 minuta s jedne strane i 3-4 minute s druge strane.
Najlakše je vaditi kašikom za sladoled pa običnom kašikom poravnati da bude tanka pljeskavica.

Izvor:SerpicaRecepti