Sastojci i priprema:
– 1 šargarepa
– 1 krompir
– oko 150 gr. svežeg spanaća (otprilike dve šake)
– 1 manja glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 50 gr. celera
– 3 kašike ulja
– 1 kocka za supu (posna od povrća)
– biber
– so po ukusu
– 3 kriške hleba
– oko 1,500 ml. vode
– 1 kašika brašna
Šargarepu, celer, krompir izrendajte i stavite u šerpu sa crnim i belim lukom. Propržite na ulju pa dodajte iseckan spanać, kocku za supu, prelijte vodom i kuvajte oko 15 minuta. Umutite posebno brašno sa malo vode pa umešajte u ključalu čorbu. Ostavite da kuva još malo. Ne zaboravite na biber i limun koji ovoj čorbi daju poseban ukus. Limun iscedite u skuvanu čorbu ili svako sebi u tanjir.
Poslužite uz kockice hleba koji ste blago propržili u tiganju.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Izvor:SerpicaRecepti