Potrebno:

300 ml tople vode
45 g kvasca
100 ml ulja
1 i po kašičica soli
1 kašičica šećera
600 g brašna
100 g posnog margarina
posni majonez za premazivanje
susam i lan

U mlaku vodu stavite kvasac, šećer i malo brašna. Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe. Dodati so i brašnom zamesite testo. Pokrijte i ostavite 30- 45 minuta na toplom mestu da testo nadođe i udvostruči zapreminu.
Nadošlo testo podelite na šest jednakih delova.

Svaki deo na pobrašnjenom random delu posebno razvucite u krug, a zatim ih premažite margarinom, osim poslednjeg kruga, i složiti jedan na drugi tako da poslednji bude onaj nepremazani.

Sve zajedno razvucite u malo veći krug. Isecite na 16 trouglova, a onda uvijte u kiflice. Slažite u podmazan pleh na način kako je prikazano u videu.

Pokrijte krpom i ostavite 45 minuta da pogača nadođe. Nadošlu pogaču premažite posnim majonezom i po želji pospite susamom i lanom. Na pogaču stavite po malo margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 2oo °C oko 30 minuta ili dok ne porumeni.

Izvor: Minjina Kuhinjica